Home > Acteurs > Kevin Hagen

 
 
 
 
 
 
 

Kevin Hagen

Kevin Hagen is geboren op 3 april 1928 in Chicago, Illinois als zoon van de professionele ballroom dansers Haakon (Herbert) Olaf Hagen en Marvel Lucile Wadsworth. Toen hij vijf jaar oud was verliet zijn vader het gezin. Kevin werd opgevoed door zijn moeder, oma en twee tantes. Zij werden weer bijgestaan door zijn oom die psycholoog was.

De familie verhuisde naar Portland, Oregon toen Kevin een tiener was. Op de middelbare school speelde hij basketbal en American football. Hij ging naar de Oregon State University totdat hij zich aanmeldde voor het leger in de Tweede Wereldoorlog. Hij diende in San Diego.

Pas op 27-jarige leeftijd besloot hij te gaan acteren. In de jaren 60 acteerde hij in verschillende westerns. Zijn grote doorbraak kwam in 1974 toen hij Dokter Baker speelde in Het Kleine Huis op de Prairie. Gedurende de hele tijd dat Het Kleine Huis op tv was vertolkte hij de rol van dokter Baker.

Nadat de serie gestopt was hield hij dokter Baker levend in zijn eenmansshow "A Playful Dose of Prairie Wisdom". Hij baseerde dit op het karakter dat hij speelde in de serie.

Op 9 juli 2005 overleed Kevin Hagen aan de gevolgen van kanker in Oregon.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie