Home > Acteurs > Lindsay en Sidney Greenbush

 
 
 
 
 
 
 

Lindsay en Sidney Greenbush

Op 25 Mei, 1970, kregen Billy en Carole"Green" Bush een identieke tweeling: Lindsay Rachel Rene en Sidney Robin Danae. Ze hadden al een 2-jarige zoon: Clay. Rachel kwam ongeveer drie minuten voor Robin ter wereld. De meisjes leefden hun eerste jaren net als andere kleine meisjes - ze leerden kruipen, lopen en praten - maar spoedig zouden ze wereldwijd bekend zijn als Lindsay Greenbush en Sidney Greenbush.

het begon allemaal toen MCA een tweeling zocht om de rol van Jill Hayden (2-en-een-half jaar oud) te spelen in de tv-film "Sunshine" (met in de hoofdrol Christina Raines en Cliff DeYoung). Iemand herinnerde zich dat Billy "Green" Bush een tweeling had, en de meisjes deden auditie - en kregen de rol!

In een poging om de privacy van de meisjes te beschermen besloten hun ouders dat ze andere namen zouden gebruiken - dus "Rachel en Robin Bush" werden "Lindsay en Sidney Greenbush". (In "Sunshine" werden hun namen "Lindsay Green Bush" en Syndey Green Bush".)

The Sunshine-meisjes gingen van de jaren 70...naar 1870! Kort na "Sunshine" was Micheal Landon audities aan het houden voor zijn nieuwe tv-serie "Little House on the Prairie" (gebaseerd op de populaire boeken van Laura Ingalls Wilder), en de regisseur van Sunshine promootte Lindsay en Sidneyvoor de rol van de jongste dochter Carrie Ingalls. Michael Landon ontmoette de tweeling en besloot meteen dat ze perfect waren voor de rol!

"Little House on the Prairie" verscheen voor het eerst in 1974. De tweeling was samengevoegd als "Lindsay Sidney Green Bush"in de Pilot (ook bekend als "the Premiere Movie) en als "Lindsay Sidney Greenbush" in de serie, zo dat de kijkers niet zouden weten dat de rol eigenlijk gespeeld werd door een tweeling. Maar het "geheim" kwam snel uit, en tijdschriften over de hele wereld hebben jaren achter elkaar artikels geplaatst over de tweeling.

"Little House on the Prairie" werd als snel een succes over de hele werled, en vandaag de dag, 30 jaar later, wordt het nog steeds genoemd in "terugblikken in veel landen"

In het begin speelde de tweeling normalitair om de beurt carrie in elke episode. Soms ruilden ze zelfs midden in een scene (ze leken zoveel op elkaar dat veel mensen nooit wisten dat het een tweeling was die de rol speelde!). Maar toen Lindsay en Sidney groter werden werkten ze normalitair op verschillende dagen, speelde verschillende scenes en soms speelden ze zelfs om beurten hele episodes alleen.

In 1978 kregen de kijkers een speciale behandeling - voor de eerste en enige keer verschenen Lindsay en Sidney samen in een episode die "The Godsister" heette. De beide meisjes speelden om beurten Carrie en haar fantasie-vriendinnetje Alyssa
(die er natuurlijk precies zo uitzag als Carrie)

Lindsay en Sidney bleven de rol van Carrie in "Little House" spelen tot 1982, toen de hele familie Ingalls (behalve Laura) Walnut Grove verliet. Ongeveer een jaar later was de serie gestopt.


Twee meisjes - twee karakters!

Ondanks dat Lindsay en Sidney een identieke tweeling zijn en heel erg op elkaar lijken hebben ze natuurlijk allebei hun eigen karakter.

Lindsay was groter dan haar zusje toen ze geboren was, maar toen ze 6 jaar oud waren, was het Sidney die de grootste van de twee was. Zij was, op die leeftijd, een beetje meer teruggetrokken dan Lindsay, en ze was bekend als de meest verlegen van de twee. Lindsay was juist spontaner, scheen meer energie te hebben en meer te eten, maar ze kwam ook vaker thuis met builen en schaafplekken. Op deze leeftijd wilde Lindsay heel graag een actrice worden, terwijl Sidney dat niet wilde.

Toen ze zeven jaar oud waren, werd Lindsay omschreven als een vastberaden meisje met een sterk karakter, terwijl Sidney veel kalmer en verlegener was.

Toen ze acht waren, werd er gezegd dat dat de meisjes allebei een beetje verlegen waren tegen vreemden, vooral Sidney, die nog steeds het meest verlegen van de tweeling was, en die soms wilde dat Lindsay in plaats van haar antwoordde tijdens interviews. Volgens vader Billy was Lindsay gemakkelijker in de omgang, zoals hij, terwijl Sidney kalmer en verlegener was, zoals haar moeder. Lindsay moedigde haar zusje vaak een beetje aan als zij twijfelde of ze iets moest doen of niet (Billy geloofde dat het over een paar jaar andersom zou kunnen zijn). Op deze leeftijd hield Lindsay van rood, terwijl Sidney groen mooi vond (normaal gesproken veranderde de tweeling hun favoriete kleuren een paar keer per jaar - zoals de meeste kinderen doen. Lindsay wilde actrice worden toen ze opgroeide, terwijl Sidney zij dat het haar ook wel leuk leek om lerares te worden. Misschien is het dan ook niet zo gek dat sinds Lindsay dat zei, Sidney beter was op school (ze studeerde meer). Lindsay's favoriete schoolvak toen ze acht was, was wiskunde, terwijl Sidney alle vakken leuk vond, behalve aardrijkskunde - dat vond ze saai!

Toen ze 10 jaar oud was werd Lindsay als veel serieuzer beschouwd dan haar zusje. Ze was een beetje een perfectionist, die er een hekel aan had om als een baby behandeld te worden. Sidney was meer teruggetrokken en nam de dingen zoals ze kwamen


Twin Fun!

Tussen naar school gaan en werken op "Little House on the Prairie", zou je denken dat Lindsay en Sidney niet veel tijd voor andere diengen hadden - fout!

De meisjes begonnen met paardrijden toen ze nog maar drie jaar oud waren, en tegen de tijd dat ze 7 waren, hadden ze ook geleerd hoe ze piano moesten spelen. Toen ze acht waren hadden ze ook tapdanslessen en balletlessen. Ze hielden er ook van om te zwemmen en te surfen.

Toen ze 11 waren, waren de meisjes ook cheerleaders bij Little League basketbalspelen en pom-pom meisjes met een 'marching drill team'

Tijdens hun jaren bij "Little House" namen de meisjes ook de tijd om in verscheidene reclames te verschijnen, waaronder een voor Doublemint Gum.


Het verlaten van de prairie


Na 8 jaar hetzelfde personage te hebben gespeeld in "Little House" konden Lindsay en Sidney niet wachten om anders gekleed te gaan en hun haar anders te dragen. Ze wilden ook allebei andere acteercarri√ęres en dat deden ze al in 1983: Lindsay speelde een gastrol in een aflevering van de serie "Matt Houston" (als Rachel Lindsay Greenbush), met in de hoofdrol Lee Horsley, in in hetzelfde jaar verscheen Sidney in de film "Hambone & Hillie" (als Sidney Robin Greenbush), met in de hoofdrol Alan Hale junior. Maar een paar jaar later besloten ze om even uit de show business te stappen en zich te focussen op hun schoolwerk

Beide meisjes studeerden af op Santa Monica Hign in 1988, en geen van beiden is teruggegaan naar het acteren.


Lindsay vandaag


Nadat ze was afgestudeerd aan de hogeschool in 1988, ging Lindsay naar het santo Monica College. Samen met Sidney kocht ze een ranch van 28 acres in Malibu

in 1993 verhuisde ze naar Taos in New Mexico, waar ze een klein huis kocht. Terwijl ze bij een skioord werkte, ontmoete ze een bouwvakker. Lindsay werd zwanger, maar het eindigde er mee dat ze de alleenstaande moeder van haar dochter Katlynn Danae (geboren in 1995). Vandaag de dag hebben Lindsay en Katlynn allebei geen contact met Katlynn's vader

Tijdens de volgende paar jaren verhuisden zij en Katlynn een heleboel, inclusief naar Acton (CaliforniŽ), voor ze zich vestigden in Simi Valley (CaliforniŽ) in 1999. Daar ontmoette ze Frank Dornan, beheerder of een 'ijzeren hekken-firma', en scheidde ze van de vader van dochter Shaylene (geboren in 1987) en zoon Dan (geboren in 1991). Lindsay en Frank trouwden in 2001.

Lindsay is altijd erg geÔnteresseerd geweest in paarden. Ze leerde hoe je moest rijden toen ze nog maar een klein meisje was, en begon officiŽle lessen te nemen toen ze 13 was. Ze voegde zich bij het paardrijteam van haar hogeschool, en heeft ook wat 'barrel-racing' gedaan. Lindsay heeft ook paarden getraind.

in deze jaren heeft Lindsay gewerkt als een paardenarts en landgoedmanagement. Maar ze vindt haar familie natuurlijk het belangrijkste.


Sidney vandaag


Sidney studeerde af op de Santa Monica High School in 1988, en ging naar het Pierce College. Ze kocht een ranch in Malibu, samen met Lindsay.

Net als haar zus is Sidney altijd geÔnteresseerd geweest in paardrijden, en leerde ze hoe je moeste rijden op een vroege leeftijd. Ze begon officiŽle lessen te nemen toen ze 13 was, en ze heeft meegedaan aan paardrijwedstrijden. Ze heeft ook 'barrel-racing' gedaan met het rodeo-team van haar school, voordat ze naar de pro-rodeo ging en lid werd van de 'Women's Professional Rodeo Association'. In 2001 werd Sidney beschouwd als de West Coast's beste barrel-racer

Op 30 november 1996 trouwde Sidney met machinist Charles Rikki Caraccilo. die ze ontmoette in een plattelandsbar. Maar ze scheidden in mei 2000. Later dat jaar trouwde Sidney met Rocky Foster, die paarden traint voor tv en films, en die ook een dierenarts is. Samen trainen en fokken ze paarden op hun ranch in Little Rock (California).

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie