Home > Dvd's > Look Back to Yesterday

 
 
 
 
 
 
 

Look Back to Yesterday

Albert Ingalls wil naar de universiteit om voor arts te gaan studeren. Samen met zijn vader Charles gaat hij naar de universiteit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijgt Albert een bloedneus, maar er is niets aan de hand. Charles krijgt wel te horen dat Albert wellicht in aanmerking komt voor een studiebeurs.

Charles en Albert verlaten daarna de stad waar de familie Ingalls inmiddels woont. Charles heeft namelijk een nieuwe baan waarbij hij voorman is geworden. Hij moet voor een maand op zakenreis en hij neemt Albert mee. Ze gaan als eerste naar Walnut Grove. Hier logeren ze bij Laura en haar man Almanzo, die een mooi eigen huis hebben in Walnut Grove.

Hier op het platteland heeft men nog steeds zijn eigen bezigheden. Men speelt baseball op zondag en is fanatiek. Er worden gezamenlijke maaltijden gehouden en de kinderen groeien op. Maar de reis heeft Albert verder verzwakt en hij heeft steeds vaker een bloedneus. Als hij tijdens het baseball flauwvalt wordt de dokter erbij geroepen. Die zegt dat hij alleen maar kan raden naar de oorzaak, maar dat het beter is dat Albert naar het ziekenhuis in Mankato gaat.

En daar krijgt Albert het verschrikkelijke nieuws dat hij een zeldzame bloedziekte heeft waartegen hij niet behandeld kan worden. Hij is dus ten dode opgeschreven. Charles wil dat Albert mee naar huis gaat naar zijn broers en zusjes, maar Albert wil de tijd die hij nog heeft slijten op de plek waar hij het gelukkigst was. In Walnut Grove.

Terwijl Albert zijn leven van dag tot dag neemt en verliefd wordt op zijn vroegere klasgenootje Michelle, kan zijn zus Laura zich er niet bij neerleggen dat haar broer dood zal gaan en denkt dat hij met rust wel weer opknapt. Ondertussen zitten de boeren met de handen in het haar. Door de aanleg van een spoorlijn in de buurt komen de groothandels niet meer naar Walnut Grove om hun groente en fruit af te nemen. Hoewel hun producten wel beter zijn, is het vervoer ervan te duur. Charles wil proberen dat de boeren zich bij elkaar aansluiten en een cooperatie gaan vormen. Zo staan ze sterker en kunnen ze wel de concurrentie aan. Echter, niet iedereen in Walnut Grove ziet dat zitten. Maar na een uitspatting van Albert en een gepassioneerde toespraak van Mr. Edwards besluit men dat hij gelijk heeft en dat men moet samenwerken om het hoofd boven water te houden.

Submenu

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie