Home > Historie > Laura's Leven > 1850 - 1860

 
 
 
 
 
 
 

1850 - 1860

Voor Laura's Tijd

De oorsprong van Laura Ingalls Wilder's familie ligt bij de pioniers die naar het westen trokken. Laura's grootvader Lansford Ingalls is geboren in Canada, maar verhuisde als volwassene naar de staat New York, waar Laura's vader, Charles Ingalls,  in 1836 werd geboren. Charles was nog een jonge jongen toen hij voor het eerst over het westen hoorde. En de verhalen over rijke en vruchtbare grond wakkerden zijn fantasie aan. In de jaren 1840 verhuisde Charles met zijn familie naar het westen, naar Wisconsin. Ze vestigden zich vlakbij Concord en werkten samen op hun nieuwe land.

In Concord raakte de familie Ingalls bevriend met een andere grote familie die zijn wortels in het oosten had liggen. Henry Newton en Charlotte Tucker Quiner waren van Boston en New Haven verhuisd, helemaal naar het pioniersgebied van Wisconsin in de jaren 1830. Zoals veel pioniers hadden ze hun reis in fases gemaakt. Eerst hadden ze zich gehuisvest in Ohio en vervolgens in Indiana, waar de eerste kinderen Joseph, Martha en Henry zijn geboren. Toen ze in 1839 in de grensstad Brookfield, Wisconsin aankwamen werd er nog een dochter geboren. Ze werd Caroline genoemd. Van haar wordt gezegd dat ze de eerste niet-Indianen baby was in de buurt. Later werden nog Eliza en Thomas geboren. Charlotte verzorgde de kinderen en Henry ging er op uit voor zijn ruil-handel. Hij deed goede zaken tot in 1844. Een lange reis voerde hem langs de Straits of Mackinac in Michigan. Een storm overspoelde het schip en Henry, met de rest van de bemanning, verdronk. Na twee jaar verhuisde Charlotte haar familie naar Concord. In 1849 trouwde Charlotte daar met Frederick Holbrook. Samen kregen ze nog een dochter genaamd Charlotte. En daar in Concord ontmoette de familie Ingalls de familie Quiner.

In de jaren vanaf 1850 gingen zowel de Quinerkinderen als de Ingallskinderen naar dezelfde school, maar ook naar dezelfde feestjes en spelwedstrijden. Ze schaatsten samen over de bevroren rivier en gingen in de zomer pootjebaden en vissen. Liefde ontstond tussen drie paar van de jongens en meisjes. Polly Ingalls trouwde met Henry Quiner in 1859, Charles Ingalls trouwde met Caroline Quiner in 1860 en Peter Ingalls trouwde met Eliza Quiner in 1861. Martha, het laatste meisje in de familie Quiner, trouwde met een ander buurjongen, Charles Carpenter in 1860.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie