Home > Historie > Laura's Leven > 1890 - 1900

 
 
 
 
 
 
 

1890 - 1900

Het Vinden van een Huis

Het boerenleven op de prairie van Dakota was voor Almanzo en Laura een harde ervaring. Droogte, hagel, brand, ziekte en schulden plaagden hun tijdens de eerste vier jaar van hun getrouwde leven. In 1889 werd er een zoontje geboren dat al snel na de geboorte overleed. Hierna verwoestte een brand het huis op de boomgaard. Omdat Almanzo half verlamd was door een ziekte (waarschijnlijk polio), was het voor hem onmogelijk om door te gaan met het zware werk van een tarweboer  en Laura besloot dat ze weg moesten uit de harde winters en hete zomers van South Dakota.

In 1890 verhuisden Laura, Almanzo en Rose naar Spring Valley, Minnesota om een jaar bij Almanzo's ouders te gaan wonen. Langzaamaan ging het steeds beter met Almanzo maar er werd hem gezegd dat een warmer klimaat beter voor hem zou zijn. Dus in 1891 vertrok de familie Wilder naar Florida. Ze kregen al snel heimwee naar het westen en keerden dan ook al snel terug naar De Smet. Daar woonden ze in de stad en werkten en spaarden geld voor een nieuwe start ergens anders.

Ongeveer rond deze tijd werden ook de Ozark Mountains in Missouri vrij gegeven om te gaan wonen. De familie Wilder hoorde goede verhalen over dit stuk land; het zou een vruchtbare grond hebben en een mild klimaat. In 1894 gingen ze op reis naar Missouri, met alles wat ze hadden en de $100 op zak die ze gespaard hadden voor de aankoop van grond. Ze verlieten de prairie voorgoed.

Laura en Almanzo hadden de goede hoop dat ze eindelijk  permanent een huis zouden betrekken en hier konden blijven wonen. Toen de familie aankwam in de kleine stad van Mansfield wisten ze dat ze hun nieuwe thuis hadden gevonden. Ze kochten een boerderij,  op slechts drie kilometer ten oosten van de stad. Het had een kleine kreek, appelbomen en een ruw houten huis. Laura noemde het Rocky Ridge Farm.

Op hun veertig-are-boerderij plantten Laura en Almanzo gewassen, legden een tuin aan, molken de koe en verkochten de eieren van hun kippen. In de beginjaren van de boerderij bracht de boerderij zo weinig op dat de familie Wilder naar Mansfield verhuisde om te gaan werken. Almanzo begon een bezorgservice en Laura kookte voor de spoorwegmannen. Ook namen ze pensiongasten in huis. Hun kleine huis in de stad was op de weg naar Rocky Ridge Farm, waar ze veelvuldig heen gingen, en vlak bij de school waar Rose al snel een zeer goede leerling werd.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie