Home > Historie > Laura's Leven > 1910 - 1920

 
 
 
 
 
 
 

1910 - 1920

Rocky Ridge Farm

Hard werken, een verstandig uitgavenpatroon en een erfenis van Almanzo's  ouders. zorgde er voor dat Laura en Almanzo terug konden verhuizen naar Rocky Ridge Farm en deze ook konden afbouwen. Van lokaal hout maakten ze een stevig frame om een uitbouw te maken aan het kleine huis. Laura plande nog meer uitbouwen en Almanzo en plaatselijke werklui maakten de uitbouwen. Het rees op uit de rotsgrond, alsof het er altijd had gestaan, een comfortabel, rustiek en uniek huis met oude eiken die voor de schaduw zorgden en de Ozark bossen op de achtergrond.

In de loop van de tijd breidden Laura en Almanzo Rocky Ridge Farm uit tot bijna 200 are. Het stond in de omgeving bekend als een modelboerderij en de familie Wilder werd bekend als vooruitstrevende boeren. Aan Laura werd vaak gevraagd om stukken te schrijven en presentaties te geven over het grootbrengen van haar pluimvee, op boerenbijeenkomsten en markten. Dit gaf haar een bescheiden bekendheid in de omgeving. Rond 1910 begon ze met het indienen van artikelen over haar pluimvee aan de St. Louis Star Farmer en in 1911 publiceerde ze haar eerste artikel in de Missouri Ruralist.

In haar artikelen over het boerenleven gaf Laura tips voor het buitenleven en promootte de voordelen van het boerenleven. Haar vrolijke blik kwam door in haar geschreven woord en ze werd gezien als een expert in de boeren families. Laura hielp bij het oprichten van literaire groepen voor boerenvrouwen door het zuidwesten van Missouri. En ze was zowel voor de Justamere club van Mansfield als The Athenians uit Hartville.

In de avonden deden Laura en Almanzo het rustig aan. Vrienden kwam langs tijdens het eten en soms gingen ze naar dansbijeenkomsten. Laura zei altijd dat ze muziek in haar voeten had. Thuis luisterde de familie Wilder naar muziek op hun eigen Victrola, een cadeau van Rose, en spraken over boeken en tijdschriften met elkaar.

Laura en Almanzo volgden ook de carriere van hun dochter op de voet. Rose werd een van de eerste vrouwelijke makelaars in Californie. In 1915 maakte ze een carriere switch en ging schrijven voor een krant, de San Francisco Bulletin.

Rose schreef verschillende fictieve verhalen voor de Bulletin, interviewde inwoners van San Francisco en deed verslag over boeren en hun leven op het platteland van Californie. Ook hielp ze Laura met het schrijven van gedichten voor jonge lezers, welke gepubliceerd werden in de kinderafdeling van de krant.

In 1915 opende de grote San Francisco Panama-Pacific Exposition, en Rose, die haar ouders al vele jaren niet had gezien, nodigde hen uit. Almanzo voelde zich niet goed en kon niet meekomen, dus ging Laura alleen. Ze reisde met de trein en stuurde Almanzo vaak kaarten en brieven gedurende de reis. In San Francisco waren de dagen gevuld met het bezichtigen van de stad en de expositie.

Laura hield Rose nauwlettend in de gaten terwijl ze schreef voor de kranten, ze had namelijk de ambitie om haar eigen bescheiden carriere als journalist uit te bereiden. Aan het einde van haar bezoek van twee maanden ontving Laura het verzoek van de Missouri Ruralist om te schrijven over innovatieve dingen die te maken hadden met het boerenleven op de expositie.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie