Home > Historie > Laura's Leven > 1920 - 1930

 
 
 
 
 
 
 

1920 - 1930

De Tussen Jaren

Laura en Almanzo werkten mee aan de overwinning van de Eerste Wereldoorlog. Ze waren actief voor het lokale Rode Kruis en verbouwden gewassen die nodig waren. In de jaren na het einde van de oorlog schreef Laura over vaderlandsliefde en medeleven voor de slachtoffers van de oorlog. Laura schreef regelmatig voor de Missouri Ruralist en had haar twee eigen columns The Farm Home en As a Farm Woman Thinks.

In de gemeenschap van Mansfield kwam Laura met het idee dat de Methodisten kerk zijn eerste bazaar kon gaan houden. Iedere keer als er zoiets was, maakte ze heel veel van haar honingkoek, die bekend raakte in de hele streek. Elke maand reed Almanzo haar naar Hartville voor de bijeenkomsten van The Athenians, wat een studiegroepje was dat zich richtte op literatuur. De groep was ook regelmatig te gast op Rocky Ridge Farm.

In de jaren 1920 was Laura de secretaris-penningmeester van de Mansfield Farm Loan Association. De vereniging bood leningen met lage rente aan, aan Ozark boeren voor het verbeteren of toevoegen van hun grond. Laura had een kantoor in de stad, waar ze de leningen uitlegde aan de boeren, de gegevens bijhield en de boekhouding deed. Toen een accountant uit Washington langskwam om de boekhouding te controleren schreef hij dat Laura's werk netjes en accuraat  was.

Ondertussen reisde Rose over de hele wereld als journaliste en auteur. Ze zag veel van Europa en het Midden Oosten, ze bezocht de woestijnen van Egypte, de bergen van Albanie, de eilanden van Griekenland en de grote steden Londen, Wenen, Parijs, Rome en Athene. Pakketjes, brieven en kaarten werden  door Rose naar Rocky Ridge Farm gestuurd,  terwijl Laura en Almanzo het nieuws van hun dochters reizen op de voet volgden. Drie jaar lang trok Rose door de wereld, ze bewaarde alle verhalen om hier thuis over te schrijven.

In 1923 keerde Rose terug naar Rocky Ridge Farm voor een twee-jarig  verblijf. In haar kamer boven in het huis tikte de typemachine continu terwijl ze boeken en verhalen voor tijdschriften schreef. Met het geld dat ze verdiende met schrijven, hielp Rose haar ouders met het verbeteren van de boerderij. De enige droom die ze had was om terug te keren naar Albanie en van 1926 tot 1928 woonde Rose in de hoofdstad Tirana samen met haar vriendin, verpleegster en schrijfster, Helen Boylston.

Maar Rocky Ridge Farm lonkte. Rose keerde terug naar huis en verkocht al snel een tijdschriftenreeks over de Ozarks aan Country Gentleman,  voor $10.000, dit maakte haar één van Amerikaans best betaalde schrijvers. Met het geld dat ze verdiend had, liet Rose een modern stevig stenen huis bouwen op de helling van de boerderij. Rose gaf het huis aan Laura en Almanzo voor kerstmis. Ze verhuisden naar het nieuwe huis en het oude huis werd door Rose bewoond. Rocky Ridge werd steeds minder een boerderij en steeds meer een huis van schrijvers.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie