Home > Historie > Laura's Leven > 1940 - 1950

 
 
 
 
 
 
 

1940 - 1950

Laura Ingalls Wilder, de Schrijfster

Laura's zevende boek, Little Town on the Prairie, werd uitgegeven in 1941, net voordat de Verenigde Staten zich bemoeide met de Twee Wereldoorlog. Ook kwam toen het droevige nieuws uit De Smet dat Grace was overleden. En alleen Laura en Carrie van de Kleine Huis familie waren nog in leven.

Doordat er door de oorlog een reisbeperking was opgelegd maakten Laura en Almanzo  geen lange reizen meer. Ze vonden het fijn om in hun hoekje van de Ozarks te zijn, hier waren ze gezegend met vrede en tevredenheid. Laura's  achtste boek werd uitgegeven in 1943 toen Laura zesenzeventig was. Het was  These Happy Golden Years, het verhaal over Laura's lesgeven en haar omgang en huwelijk met Almanzo.

Ook al werd er veelvuldig aan Laura gevraagd om verder te schrijven over haar leven, toch besloot ze te stoppen. Ze had twaalf jaar schrijvend doorgebracht, had te maken gehad met deadlines en alles wat met het schrijven van boeken te maken had. Haar boekopbrengsten brachten genoeg geld binnen om comfortabel van te leven op Rocky Ridge Farm. De eer en de awards verzekerden Laura er van dat ze waardevol werk had gedaan. Ze was tevreden.

Samen met Almanzo ging Laura uit rijden in de heuvels van de Ozark, ze bezochten vrienden en iedere woensdag gingen ze in Mansfield boodschappen doen. Af en toe maakten ze ook uitstapjes naar de tachtig kilometer verderop liggende stad Springfield. Ze gingen naar etentjes en bijeenkomsten van de kerk en iedere zondag woonden ze de mis in de Methodist kerk bij. De inwoners wisten dat Laura boeken had geschreven, maar hadden geen idee hoe beroemd de familie Wilder was in de wereld buiten de Ozarks.

In 1944 bracht Carrie haar laatste bezoek aan Rocky Ridge Farm. Ze was nog steeds levendig en geinteresseerd in het leven en trots op Laura's succes als schrijfster. Toen Laura en Carrie afscheid namen, was dit ook voor de laatste keer. Carrie overleed in 1946 en werd begraven bij de rest van de familie Ingalls in De Smet.

Laura's boeken bleven zo goed verkopen dat haar uitgever besloot dat er een nieuwe editie uitgebracht moest worden, maar nu met de illustraties van Garth Williams. Garth Williams reisde langs de meeste  huizen waar Laura had gewoond, maar zijn meest enerverende bezoek was toch Rocky Ridge Farm. Hij bracht een dag lang door met Laura en Almanzo, bekeek hun oude foto's en luisterde naar de verhalen van hun leven.
In 1949 waren Laura en Almanzo verrukt om te horen dat een bibliotheek in Detroit aan Laura werd geweid. Almanzo was inmiddels 92 jaar en ziek geworden, dus Laura kon niet naar de onthulling in Michigan gaan. Vlak hierna kreeg Almanzo een hartaanval en overleed op 23 oktober 1949 op Rocky Ridge.

Laura's vrienden en Rose vonden dat Laura in de stad moest gaan wonen of dat ze een uitgebreider leven moest opbouwen op Rocky Ridge. Laura wilde geen van beiden. Ik vind het niet erg om alleen te wonen, antwoordde ze sterk behalve dat ik Almanzo mis, maar dat zou overal ter wereld zo zijn.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie