Home > Over de boeken > Roger Lea MacBride

 
 
 
 
 
 
 

Roger Lea MacBride

Roger Lea MacBride (6 augustus 1929 / 5 maart 1995) was een Amerikaanse advocaat, politiek figuur en televisie producer.

Roger MacBride is geboren in New Rochelle, New York. Zijn vader, Burt MacBride, was een redacteur voor Readers Digest toen Rose voor het tijdschrift werkte. Hij introduceerde toen dan ook zijn tienerzoon aan de schrijfster. Roger hield er van om te luisteren naar de verhalen en politieke theorieen van Rose en zo werden zij vrienden.

MacBride, zijn naam stond op de lijst van het New York Social Register, was de oprichter van de Republican Party van Virginia in 1972 en1 van de lijsttrekkers van de partij toen Richard Nixon zijn tweede termijn begon. MacBride was zo ontdaan over het Watergateschandaal dat hij zich er niet toe kon brengen om op zijn eigen partij te stemmen. In plaats daarvoor stemde hij op de kandidaten van de Libertarian Party.

Hij werd de eerste presidentiele lijsttrekker die een stem uitbracht op een vrouw in 1972. Hij stemde toen voor de Libertarian Party kandidaten John Hospers, voor president en Theodora Nathan voor vicepresident. MacBride werd presidentskandidaat voor de Libertarian Party in 1976.

MacBride ging terug naar de Republican Party in 1983.

MacBride noemde zichzelf de geadopteerde kleinzoon van schrijver en politiektheoreticus Rose Wilder Lane, de dochter van schrijfster Laura Ingalls Wilder. Dit is ook de reden dat hij claimde recht te hebben op de nalatenschap van Het Kleine Huis op de Prairie. Ook is hij de schrijver van drie Kleine Huisboeken. Ook begon hij de Rocky Ridge Years, waarin hij de jeugd van Rose beschrijft. Ook was hij coproducent van de tv-serie.

MacBride overleed in zijn huis in Miami Beach, Florida. Hij liet zijn twee zussen en dochter Abby achter.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie