Home > Overige boeken > BiografieŽn over Laura Ingalls Wilder

 
 
 
 
 
 
 

BiografieŽn over Laura Ingalls Wilder

Helaas zijn er in het Nederlands geen biografieen over Laura Ingalls Wilder en haar tijd te verkrijgen. Alle boeken zijn enkel in het Engels te verkrijgen, overigens wel in Nederland. De beschrijving van de boeken heb ik dan ook vertaald om een idee te krijgen.

Laura Ingalls Wilder, A Biography

Door: William Anderson

Van haar pioniersdagen op de prairie tot haar gouden jaren met haar man, Almanzo en hun dochter Rose, werd Laura Ingalls Wilder een vriend van allen die haar avonturen hebben gelezen.
Dit boek vertelt het chronologische verhaal van de gebeurtenissen in Laura's  leven die haar de inspiratie gaven om haar verhalen te schrijven. Ook beschrijft het haar leven nadat ze de Kleine Huis boeken had uitgegeven.

Laura Ingalls Wilder

Door: Tanya Lee Stone

Gevuld met foto's van vroeger en verbazende feitjes is DK Biografie een baanbrekende serie die jonge lezers kennis laat maken met de meest invloedrijke personen uit de geschiedenis.
Laura Ingalls Wilder maakte faam als schrijfster van de geliefde Kleine Huis op de Prairie serie en het opwindende pioniers leven dat ze als kind had, wat de inspiratie was voor haar boeken.

Laura's Album,  A Remembrance Scrapbook of Laura Ingalls Wilder with Cards

Door: William Anderson

Ze is het best bekend als schrijfster van de Kleine Huis boeken, Laura Ingalls Wilder leidde een vol en rijk leven dat bijna een eeuw aan Amerikaanse geschiedenis omvat. Gedurende haar leven bewaarde Laura dingen van haar verleden, zoals oude brieven, tekeningen en foto's. Ze bewaarde dit liefdevol in prive en publieke collecties door het hele land. Nu, voor het eerst, zijn deze foto's,  brieven en memorabilia verzameld in een geweldig boek door de Little House historicus William Anderson. Elke prachtige pagina van Laura's  Album is een deur naar het priveleven van Laura Ingalls Wilder en biedt een unieke glimp van hoe haar leven was. Hier is het fascinerend en ware verhaal van het opmerkelijke leven van deze pioniersvrouw en ook een onvergetelijk verhaal van het Amerikaanse verleden.

Laura Ingalls Wilder,  Women of Our Time

Door: Patricia Reilly Giff

Laura Ingalls Wilder groeide op in de pioniersdagen van Amerika. Tot de blijdschap van miljoenen lezers schreef ze in haar latere jaar haar jeugdherinneringen. Het verhaal achter de maker van de geliefde Kleine Huis boeken geeft dimensie en inzicht.

Laura Ingalls Wilder,  Young Pioneer

Door: Beatrice Gormley

Deze biografie van de schrijfster van de populaire Kleine Huisboeken vertelt het verhaal van het ware leven van haar familie als Amerikaanse pioniers, maar ook van de gebeurtenissen die zorgden voor de drama in haar verhalen.

Laura Ingalls Wilder, A Storybook Life

Door: Janet Benge & Geoff Benge

Families zullen houden van de liefde die schuilt achter de goed verkochte Kleine Huis boeken en ontdekken zo het hele leven van Laura Ingalls Wilder (1867-1957) vol met avonturen. Tevreden als een boerin in Missouri, begon Laura op een leeftijd van eenenzestig met het schrijven van de verhalen van haar jeugd. Ze had geen idee dat toen ze begon met schrijven, iedereen haar boeken zou willen lezen. Maar dat gebeurde  en ze werd een beroemde schrijfster en geliefd bij generaties van families.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie