Home > Overige boeken > Boeken over Charlotte Tucker Quiner

 
 
 
 
 
 
 

Boeken over Charlotte Tucker Quiner

Bijnaam: Lottie
Geboren: 25 mei 1809
Geboorteplaats: Roxbury, Massachusetts
Ouders: Lewis Tucker & Martha Morse Tucker
Broers & Zussen: Lewis, Lydia, Thomas, Mary
Houdt van: Zondagse jurken, appels, het luisteren naar verhalen en Schotse historie
Houdt niet van: Oorlog

Charlotte Tucker, die zou opgroeien als de oma van Laura, is geboren in een huis in het kleine stadje Roxbury in Massachusetts. Op loopafstand van Boston was Roxbury één van de grootste steden in die buurt in die tijd. Nieuwsgierig en liefhebbend hield Charlotte ervan om te luisteren naar de verhalen over het Schotse thuisland van haar ouders en hield ervan om haar moeder te helpen in de tuin en haar vader in hoefsmederij.
Charlotte was nog maar een klein meisje toen de oorlog in 1812 begon. Het oorlogsnieuws vulde het huis van de Tuckers en Charlotte leerde uit eerste hand hoe de oorlogen en de Britse blokkade van de Boston Haven haar leven kon veranderen, maar ook dat van haar vrienden en buren. Als een jonge vrouw trouwde Charlotte met Henry Newton Quiner uit Connecticut en hun roeping voor avontuur leidde ertoe dat ze pioniers werden. Charlotte was het eerste meisje in de familie die vertrok naar het westen, ze woonde in Ohio en Indiana, voordat ze zich settelden in Brookfield, Wisconsin.

Je kon lachen eten en muziek drinken, en Charlotte dacht dat het niks uit maakte hoeveel ze van beiden had, ze kon er niet vol van raken.
-- On Tide Mill Lane

De boeken over Charlotte:

  1. Little House by Boston Bay - Melissa Wiley
  2. On Tide Mill Lane - Melissa Wiley
  3. The Road from Roxbury - Melissa Wiley
  4. Accross the Puddingstone Dam - Melissa Wiley
 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie