Home > Overige boeken > Het boek over Nellie Oleson

 
 
 
 
 
 
 

Het boek over Nellie Oleson

Naam: Nellie Oleson
Broers & Zussen: Willie (broer)
Houdt van: New York, met poppen spelen, schoon en keurig blijven
Houdt niet van: Werken in haar vaders winkel, stof, grote open hemel, Laura Ingalls 

Nellie Oleson, de rivaal van Laura Ingalls, vindt zichzelf het mooiste, rijkste en populairste meisje van de school. Zij haat het leven op de prairie en droomt van de dag wanneer zij oud genoeg zal zijn om naar New York terug te gaan en een echt stadsmeisje te zijn. Zij houdt van het idee om fijne kleding te dragen en van het dansen met elegante mensen. De vader van Nellie bezit de meest succesvolle winkel in de stad totdat er een sprinkhanenplaag komt en er veel mensen naar het oosten terugtrekken. Nellie houdt ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Wanneer Laura Ingalls naar de stad verhuist en vriendschap sluit met Nellie's klasgenootjes, wordt Nellie jaloers en wil dat Laura met haar familie vertrekt. Maar Nellie is niet alleen slecht. Wanneer ze geconfronteerd word met uitdagingen blijkt ze taaier te zijn dan dat ze zelf dacht dat ze was. En af en toe betrapt ze zichzelf erop lol te hebben, tot zij zich realiseert dat het niet vrouwelijk is.

Weetjes over Nellie:
- Het karakter "Nellie Oleson" werd gebaseerd op drie meisjes: Nellie Owens, Genevieve Masters en Stella Gilbert.
- In al haar boeken gebruikte Laura Ingalls Wilder de echte namen van de mensen, behalve in twee gevallen: Nellie Oleson, en de Brewsters (Laura's gastgezin toen ze les gaf). Het voelde niet goed om de echte namen te gebruiken van zulke onplezierige mensen!
- Genevieve Masters en Nellie Owens zaten op dezelfde school als Laura in Walnut Grove. Genevieve en Nellie wilde allebei graag de leider zijn van de meisjes in hun klas en zo ook van Laura. Laura weigerde en werd zelf de leider van het pak!

Citaat uit het boek:
"It didn' t matter that she was the prettiest and the richest. All those girls liked Laura Ingalls instead, and Nellie could not understand why."
Nellie Oleson Meets Laura Ingalls

Recenties over het boek:
"After reading NELLIE OLESON MEETS LAURA INGALLS by Heather Williams, you'll have some amused empathy for nasty Nellie."
Dean Butler, who played Almanzo on the TV Show

"A tender and refreshing look at one of literature's best known mean girls."
Elizabeth Cody Kimmel, who is writing Mary Ingalls on Her Own

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie