Home > Personen > De familie Wilder > Almanzo Wilder

 
 
 
 
 
 
 

Almanzo Wilder

Almanzo James Wilder is geboren op 13 februari 1857 vlakbij Malone, New York.

In 1879 verhuisden Almanzo en zijn broer Royal naar De Smet South Dakota waar hij zijn toekomstige vrouw en geliefd auteur Laura ontmoet.

Hij en Laura kregen een dochter, Rose, die werd geboren op 5 december 1886 en een zoon in het begin van augustus 1889 die vlak na de geboorte overleed.

Laura schreef het verhaal over zijn jeugd in haar vierde boek "De Grote Hoeve". Laura's boek "De Vier Prairiejaren" vertelt het verhaal van hun eerste jaren samen toen Almanzo geplaagd werd door schulden voor zijn boerenbedrijf. Ook kreeg hij difterie wat resulteerde in zijn verlamming.

In 1890 leefden Laura, Almanzo en Rose bij Almanzo's ouders in Spring Valley Minnesota. Tussen 1891 en 1892 verhuisden ze naar Westville in Florida omdat ze hoopten dat het warmere klimaat beter zou zijn voor Almanzo's benen. Laura haatte het zo erg om in Florida te wonen (daar in het zuiden van Amerika werden zij nl. niet geaccepteerd omdat ze als  Yankees werden beschouwd), dat ze terugkeerden naar De Smet. In juli 1894 verlieten ze De Smet om zich voor de rest van hun leven te vestigen in Mansfield Missouri.

Almanzo leefde de rest van zijn leven werkend op zijn geliefde boerderij, tot zijn dood op 23 oktober 1949 na twee hartaanvallen.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie