Home > Personen > Overige personen > Jack, the Brindle Bulldog

 
 
 
 
 
 
 

Jack, the Brindle Bulldog

Jack is 1 van de eerste karakters die we leren kennen in de boeken van Laura. En terecht, hij was Laura's eerste vriend. Ook al is hij een hond, hij is 1 van de meest favoriete karakters uit Laura's boeken.

In de verhalen volgde Jack de familie van de Grote Bossen naar Indian Territory. Hij verdronk bijna in een rivier en bezorgde de familie droevige dagen totdat hij toch nog leefde en de weg naar huis terug vond.

Jack nam zijn rol als beschermer zeer serieus, soms hinderde hij echter meer dan dat hij hielp, vooral in Indian Territory. Charles moest Jack aan de lijn leggen anders zou hij de Indianen aanvallen die soms bij de familie Ingalls kwamen. Echter heeft hij zijn trouw bewezen toen de familie ziek was en hij hulp ging halen.

Echter... De verhalen over Jack zijn heel mooi, maar in het echt ging het heel anders. Toen de familie Ingalls in 1870 terugkeerde naar de Grote Bossen,  ruilde Charles de pony's Pet en Patty voor paarden en aangezien Jack graag bij de pony's was en wilde blijven, bleef hij daar ook.

Bij terugkeer in de Grote Bossen kreeg de familie Ingalls een andere hond. Een zwart-wit gevlekte pup met de naam Wolf. Waarschijnlijk is Wolf in de Grote Bossen achter gebleven toen de familie Ingalls deze weer verliet. Dus de familie had geen hond toen ze bij Plum Creek woonden. Ook was er geen hond nodig aangezien er al veel mensen wonen. Omdat ze allen veel van Jack hielden bleef Laura over hem schrijven in haar boeken.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie