Home > Personen > Overige personen > Neta Tripp Seal

 
 
 
 
 
 
 

Neta Tripp Seal

Neta Tripp Seal was één van Laura's beste vriendinnen. Zij en haar man Silas hadden een taxi bedrijf tussen 1920 en 1930 en dit bedrijf maakte een grote indruk op Almanzo. Toen Laura werd gevraagd om te spreken op een boekenbeurs in Detroit, Michigan vroeg Almanzo aan Silas om hen te rijden. Neta was ziek gedurende die dag en kon helaas niet mee gaan, maar het jaar erop vroegen de Wilders opnieuw aan hen om hen te rijden voor een drie weken durende trip naar Californie en andere delen van het land.

Gedurende vele jaren gingen Neta en haar man Silas op vele reizen mee met Laura en Almanzo en de stellen werden goede vrienden. In Laura's latere jaren was Neta altijd bij haar in de buurt en zorgde voor haar oudere vriendin.

In de jaren na Laura's dood ondervond Neta dat haar vriendschap met Laura ook voor haar voor veel drukte zorgde. Regelmatig kwamen er mensen bij haar langs die alles over Laura wilden weten. Op 12 december 1996 verloren de fans hun laatste link met Laura doordat Neta overleed. Fans kunnen nog steeds overnachten in Friendship House, Neta's bed & breakfast.

Neta V. Seal, dochter van George Washington en Laura Newton Tripp is geboren op 29 december 1904 in Wright County, Missouri. Ze overleed op donderdag 12 december 1996 in St. John's Regional Health Center in Springfield, Missouri op de leeftijd van 91 jaar, elf maanden en dertien dagen.

Ze was getrouwd met Silas Seal. Silas overleed op 21 oktober 1960. Ook haar ouders overleden voor haar net als haar broer Claude Tripp en haar drie zussen Eulalia Tarbutton, Lela Dennis en Vivian Greer.

Alleen een zus van Neta werd ouder dan zij, Reba Brazeal en haar man Ray, zo ook verschillende neefjes en nichtjes.

Het grootste deel van haar leven woonde ze in de buurt van Mansfield en vele jaren hield ze een bed & breakfast.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie