Home > Personen > Overige personen > Soldat du Chene en de Osage

 
 
 
 
 
 
 

Soldat du Chene en de Osage

In het Kleine Huis op de Prairie komt de familie Ingalls een Franssprekende Osage opperhoof tegen, Soldat du Chene. De Indianenstammen, die woonden in het gebied waar de familie Ingalls en anderen gingen wonen, waren boos en besloten een oorlog te voeren tegen de nieuwe bewoners. Soldat du Chene en zijn stam kwamen samen met andere stammen tot de overeenstemming om de nieuwe bewoners niet te vermoorden. Soldat du Chene vertelde tegen de andere stammen dat als zij een oorlog tegen de nieuwe bewoners begonnen, de Osage stam de nieuwe bewoners zou helpen. Aangezien de Osage stam 1 van de grootste stammen was besloten de andere stammen om vreedzaam weg te gaan. Eigenlijk heeft Soldat du Chene dus het leven van de familie Ingalls gered.

In werkelijkheid kon Laura zich de naam van het stamhoofd niet herinneren, alleen wat hij heeft gedaan, dus het is mogelijk dat de naam niet echt Soldat du Chene was. Ze deed onderzoek naar de Osage stam toen ze haar boeken schreef en haar werd verteld dat het stamhoofd dat ze zocht, Soldat du Chene was. Helaas weten we niet waar ze dat heeft gehoord en iedereen die hier nu naar zoekt,  weet ook nog steeds niet wie het nu werkelijk is geweest. Het kan zijn dat er aan Laura verkeerde informatie is gegeven of dat de ware persoon geen fatsoenlijk persoon was voor die tijd en daarom nergens wordt genoemd.

Soldat du Chene heeft echter wel bestaan volgens Donald Zochert. Echter stierf hij jaren voordat Laura was geboren. Het is mogelijk dat hij een kleinzoon of achterkleinzoon had die dezelfde naam had en wel in die tijd leefde. Volgens Zochert kan het echter ook een stamhoofd zijn die Augustus Captain werd genoemd. Andere Osage stamhoofden in die tijd waren See-Haw, Black Dog en Red Eagle.

Er is een plaatje van een stamhoofd die Soldat du Chene heet in een boek genaamd De Osage geschreven door Terry Wilson, maar daarin staan geen date genoemd, dus dit kan een stamhoofd zijn van begin 1800. Het bijschrift bij het plaatje is "Le Soldat du Chene, De Soldaat van de Oak, ontving zijn naam na het gebruiken van een eikenboom (Oak) als schuilplaats om vele vijanden te verslaan. Hij draagt de traditionele haardracht van de Osage krijgers."

Dit boek heeft veel goede informatie over de Osage en Laura had of een goed geheugen over de Indianen of ze heeft er goed onderzoek naar gedaan.

De Ingalls familie verliet Kansas toen Caroline en Carrie konden reizen na Carrie's geboorte op 3 augustus 1870. Ze moeten zijn vertrokken tussen voorgenoemde datum en de datum dat de Indianen vertrokken. Als hij nog enige weken had gewacht had de familie niet verder hoeven te reizen.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie