Home > Plaatsen > Burr Oak, Iowa

 
 
 
 
 
 
 

Burr Oak, Iowa

Het verleden:
De familie Ingalls verliet Walnut Grove in juli 1876 en was de rest van de zomer te gast bij oom Peter en zijn familie vlakbij South Troy, Minnesota. Toen ze daar waren, werd baby Freddie erg ziek. Hij stierf op 27 augustus 1876, pas negen maanden oud.

De familie ging toen richting het zuiden naar Burr Oak, Iowa. De familie Steadman, vrienden uit Walnut Grove, hadden daar een hotel gekocht en vroegen Charles om te helpen het hotel te runnen. De familie Ingalls woonde in het Burr Oak House, ook wel bekend als het Masters Hotel, genoemd naar een vorige eigenaar.

Terwijl ze in het hotel leefden werkte Caroline met mevrouw Steadman en Mary en Laura pasten op op de jongste Steadman jongen, Tommy, als ze niet op school waren. Vlak na kerstmis verhuisden ze naar kamers boven Kimball's Grocery, twee gebouwen verwijderd van het hotel.

Charles vond het werk in het hotel niet leuk en werd partner in een gerstmolen. Hij maalde het graan en mais dat de boeren binnen brachten tot bloem. Toen de lente aanbrak verkocht Charles zijn aandeel in de molen en had verschillende baantjes op boerderijen in de omgeving.

Omdat Charles vaak van huis weg was als hij werkte, huurde hij een huis van meneer Bisby, een rijke hoteleigenaar, vlak buiten de stad. De kamers boven Kimball's Grocery waren naast de bar en hij wilde niet dat Caroline en de meisjes daar de hele dag alleen waren.

Op 23 mei 1877 werd Grace Pearl Ingalls geboren in het kleine gehuurde bakstenen huisje. Charles wilde weer richting het westen trekken en Caroline en de meisjes wilden terug naar hun vrienden in Walnut Grove. In de zomer van 1877 keerde de familie Ingalls terug naar Walnut Grove, Minnesota.

Het heden:
Het Master Hotel in Burr Oak is gerestaureerd als een museum voor gasten. Het gebouw is gemeubileerd met spullen die toebehoorden aan de mensen die in het hotel woonden toen de familie Ingalls daar ook was. Aan de overkant van de straat is het Pfeiffer huis, dit stond er al toen de familie Ingalls in Burr Oak woonde.

Kimball's Grocery, de Congregational Church, de stenen school waar Mary en Laura heen gingen, het kleine bakstenen huisje waar Grace geboren is, bestaan allen niet meer. Maar de Silver Creek stroomt nog steeds door de stad net als toen Laura daar woonde. Bezoekers willen waarschijnlijk de begraafplaats op de heuvel zien, waar Laura en haar vriendin Alice Ward vaak heen gingen om aan de drukte van de stad te ontsnappen.

Laura Ingalls Wilder Park and Museum
Box 354
Burr Oak, Iowa 52131

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie