Home > Plaatsen > De Smet, South Dakota

 
 
 
 
 
 
 

De Smet, South Dakota

Het Verleden:
Charles kreeg in 1879 een baan aangeboden bij de Chicago en Noordwest Spoorwegen als voorraadbeheerder en toezichthouder op de mannen die werkten. Hij werkte de hele zomer voor de spoorwegen terwijl de rest van de familie in Walnut Grove woonde.

Caroline en de meisjes namen de trein naar Tracy, Minnesota. Charles wachtte hen daar op met paard en wagen en nam ze daarna mee naar het spoorwerkerskamp. Tegenwoordig ligt dit in Brookings, Zuid Dakota. De familie ging met de spoorweg mee richting het westen totdat ze in De Smet aankwamen. Hier stopte het werk voor de winter. De bazen van de spoorwegen stonden toe dat de familie Ingalls in hun huis woonde tijdens de winter als Charles voor het gereedschap zou zorgen.

In de lente van 1880 claimde Charles een stuk land vlakbij Silver Lake, net iets buiten de stad. Die lente en zomer groeide de stad en Charles bouwde een pakhuis in de stad en claimde ook nog een hut op het land. Laura vertelt hier alles over in het boek "Aan het Zilvermeer". Haar volgende boek, "De Lange Winter" vertelt van de Strenge Winter van 1880-1881, toen de treinen maanden niet reden en de inwoners van De Smet bijna stierven van de honger.

"Stad op de Prairie" beschrijft de groei van de mensen in De Smet en focust zich op Laura en haar relatie met haar vrienden en vijanden. Dit boek wordt gevolgd door "Een Huis voor Laura", over Laura's ervaringen met les geven en de ontwikkeling van haar relatie met Almanzo Wilder, met als hoogtepunt hun bruiloft aan het eind van het boek. Hier stoppen ook de originele boeken van Laura.

Het manuscript van "De Vier Prairiejaren" is gevonden na Laura's dood en is gepubliceerd in 1971. Dit boek verteld over de harde tijden die Laura en Almanzo doormaakten tijdens de eerste jaren van hun huwelijk. Zoals mislukte oogsten, het verlies van hun net geboren zoon, een brand die hun huis verwoest. Maar ook de geboorte van hun dochter Rose.

In 1890 verhuisden Laura en Almanzo naar Spring Valley, Minnesota en daarna naar Westville, Florida, voordat ze weer terugkeerden naar De Smet. Tijdens hun reizen begon Rose les te krijgen op school, ook al was ze nog jong en werkten Laura en Almanzo heel hard om een nieuw leven te beginnen. In 1894 verliet de familie Wilder De Smet voorgoed en begon een nieuw leven in Mansfield, Missouri.

In de  tussentijd was de familie Ingalls bezig om in de stad te overleven, zonder die ooit te verlaten. Toen de familie voor het eerst naar de Dakota's verhuisden, had Charles nl. aan Caroline beloofd dat ze nooit meer zouden verhuizen en hij hield zijn belofte. Charles, Caroline en Mary woonden in De Smet totdat zij overleden. Carrie en Grace woonden in steden vlakbij hun familie.

Het heden:
Bezoekers van De Smet kunnen nog steeds het originele Huis van de Spoorbazen (Surveyors' House) zien waar de familie Ingalls tijdens de winter van 1879-1880 woonde. Zo ook het huis dat Charles voor de familie in de stad bouwde in 1887. Vele bezittingen van de familie Ingalls zijn hier ook nog te vinden, net als andere spullen van historische waarde van De Smet. Silver Lake bestaat niet meer en is nu land, maar de Twin Lakes Henry en Thompson, zo ook Spirit Lake zijn er nog steeds. De Memorial Society bezit de hoek van het huis van de familie Ingalls waar de claim hut stond. De bomen die Charles in die tijd heeft geplant staan er nog steeds. In de stad kunnen bezoekers nog steeds winkelen in de originele Loftus Store, waar Laura en Carrie een cadeau voor Charles voor kerstmis kochten. Het huis van bankier Ruth staat er ook nog en is omgetoverd tot een bed & breakfast.

Laura Ingalls Wilder Memorial Society, Inc.
Box 426
De Smet, South Dakota 57231

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie