Home > Plaatsen > Independence, Kansas

 
 
 
 
 
 
 

Independence, Kansas

Het verleden:
Na het verlaten van hun huis in Pepin, Wisconsin, rond de jaarwisseling van 1868-1869 woonde de familie Ingalls gedurende een jaar in Chariton County, Missouri. Vervolgens verhuisden ze naar Montgomery County, Kansas, ongeveer 19 kilometer ten zuidwesten van Independence. Het huis van de familie Ingalls stond in het Osage Diminished Reservaat nadat Washington had toegezegd dat dit land open zou zijn om te gaan wonen.

Omdat Laura pas 2 of 3 jaar oud was toen de familie Ingalls hier woonde (dus te klein om zich iets te kunnen herinneren), beschreef Laura later eigenlijk de ervaringen van haar familie in  haar boek. Little house on the prairie is dus eigenlijk  gebaseerd op de herinneringen van Charles, Caroline en Mary. Het was in dit huis dat meneer Edwards (hun vrijgezelle buurman, die de rivier overstak) de kerstcadeaus voor de meisjes bracht. Laura noemt ook hun buren, de Scotts, een paar keer en Dr. Tann, die de familie hielp de malaria te overwinnen. De familie Ingalls had ook Osage buren met natuurlijk het Franssprekend stamhoofd, Soldat du Chene.  Het wordt niet in het boek vermeld, maar Laura's zusje Carrie werd hier geboren toen de familie hier woonde.

Het heden:
Tegenwoordig staat er een replica van de hut op het stuk land waarvan wordt gedacht dat dit vroeger het stuk van de familie Ingalls was. Tegenwoordig is dit stuk land van Bill Kurtis. Vlakbij de hut zijn de overblijfselen van een stenen put, waarvan wordt gedacht dat deze is gemaakt door Charles en meneer Scott. De Verdigis Rivier en Walnut Creek, genoemd in het boek, stromen vlakbij de hut. Sunnyside School en het oude Wayside Postkantoor zijn ook vlakbij de hut, aangezien deze worden gezien als een stuk historie van Montgomery County.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie