Home > Plaatsen > Malone, New York

 
 
 
 
 
 
 

Malone, New York

Het verleden:
Abel en Hannah Wilder, de grootouders van Almanzo James Wilder gingen wonen in Franklin County, New York, ongeveer 3 kilometer van Malone vandaan. James, de vader van Almanzo groeide hier op en bouwde hier later zijn eigen boerderij, ongeveer 8 kilometer van Malone vandaan, hier is Almanzo geboren op 13 februari 1857.

Laura's vierde boek, De Grote Hoeve, vertelt over de jeugd van Almanzo op de boerderij vlakbij Malone met zijn oudere broer Royal en zijn oudere zussen Eliza Jane en Alice. Almanzo had nog een oudere zus, Laura, die al volwassen was toen de gebeurtenissen uit het boek plaats vonden. Ook had hij een jongere broer Perley, die nog niet geboren was ten tijde van De Grote Hoeve. Deze twee personen komen dus niet in de boeken voor.

De familie Wilder woonde nabij Malone tot in 1875, toen mislukte oogsten de familie dwong om te verhuizen naar Spring Valley, Minnesota.

Het heden:
De originele boerderij van de familie Wilder, gerestaureerd en gemeubileerd met meubels uit die tijd waarvan sommige meubels aan familie van Almanzo toebehoorden, staat nog steeds vlakbij de stad Burke, New York. De Trout Rivier, waar Almanzo hielp met het wassen van de schapen en blokken ijs hakte, stroomt nog steeds vlakbij. De grote schuren die beschreven zijn in De Grote Hoeve zijn gesloopt, maar replica's van de schuren worden gemaakt.

In de stad Malone, 8 kilometer van de boerderij van de familie Wilder, kunnen bezoekers de het plein zien waar Almanzo's met melk gevoerde pompoen de eerste prijs won. Veel van Almanzo's familieleden zijn begraven in Morningside Cemetery, ten noorden van het plein.

Almanzo and Laura Ingalls Wilder Association
P.O, Box 283
Malone, New York 12953

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie