Home > Plaatsen > Mansfield, Missouri

 
 
 
 
 
 
 

Mansfield, Missouri

Het verleden:
In 1894 verlieten Laura, Almanzo en Rose hun huis in De Smet, Zuid Dakota om een beter leven te vinden in de Ozarks van Missouri. Ze kochten een stukje land wat Laura Rocky Ridge noemde. In vele jaren maakten ze het land bouwrijp, plantten een appelboomgaard en bouwden een prachtig huis gemaakt van materialen die ze vonden op het land. Laura en Almanzo woonden de rest van hun leven in Mansfield.

Hun dochter Rose was echter niet gelukkig met het leven in het kleine stadje en verliet Mansfield om te gaan reizen. Ze trouwde met Claire Gillette Lane in 1909 en kreeg een kind die in de zomer van 1910 stierf. Ze scheidde van Gillette in 1918. Jaren later keerde ze terug naar Rocky Ridge. Zij en haar vriendin Helen Boylston gingen in de boerderij wonen en Rose liet een modern stenen huis, van alle gemakken voorzien, voor haar ouders bouwen. Nadat Rose weer wegging, verhuisden Laura en Almanzo terug naar de boerderij onder het mom van heimwee.

Laura schreef haar boeken in Rocky Ridge tussen 1930 en 1940. Ook al moeten de royalty's van de boeken de Wilders welvarend hebben gemaakt, ze veranderden hun manier van leven niet. Almanzo bleef op de boerderij werken tot zijn dood op 23 oktober 1949. Laura leefde toen alleen op de boerderij ondanks Rose's smeekbeden om bij haar te komen wonen. Ze stierf op 10 februari 1957.

Het heden:
Na Laura's dood begonnen de inwoners van Mansfield en Irene Lichty een non-profit organisatie ter nagedachtenis aan Laura en haar boeken. Ze haalden later Rose over om het huis en de grond te verkopen en zijn nog steeds actief om dit in originele staat te houden. Nu staat het huis er nog net zo bij als toen Laura stierf. Een museum, vlakbij het huis, heeft veel van Laura's persoonlijke bezittingen en een aantal dingen die in de boeken worden genoemd, zoals Charles zijn viool, de naaimachine van Caroline, Mary's quilt, albums met handtekeningen, naamkaartjes en veel meer. Een deel van het museum is gewijd aan Rose Wilder Lane en haar literaire carriere.

Het moderne stenen huis dat Rose heeft gebouwd voor haar ouders heeft het afgelopen jaar een restauratie ondergaan en is officieel geopend op Rocky Ridge Day in 1997. Het stenen huis is nu ook geopend voor bezoekers.

Andere dingen in Mansfield om te bezichtigen zijn de Laura Ingalls Wilder Bibliotheek en de Mansfield begraafplaats waar Laura, Almanzo en Rose zijn begraven.

"Little House Memories" is een openlucht tentoonstelling waar scenes vanuit Laura's boeken worden nagespeeld in de weekenden tijdens de zomer en de vroege herfst. Twee jaarlijkse gebeurtenissen, ook gehouden in de herfst, zijn de Wilder Dagen en Rocky Ridge Dag. De Wilder Dagen worden gehouden in september en er is veel te zien, zoals ouderwetse ambachten, muziek en een parade. Op Rocky Ridge Dag, in oktober, kunnen de fans auteurs en artiesten van Het Kleine Huis ontmoeten. In de afgelopen jaren zijn verschillende bekende mensen langsgekomen zoals de schrijvers William Anderson en Evelyn Thurman, Roger Lea MacBride's dochter Abigail, fotograaf Les Kelly en artiesten Cheryl Harness en Renee Graef en niet te vergeten Dean Butler en Alison Arngrim!

Een andere bezienswaardigheid in Mansfield is het Friendship House, een bed & breakfast dat het pension was van Neta en Silas Seal. Laura en Almanzo waren goed bevriend met de familie Seal en aten vaak op zondag hun diner in het pension.

Laura Ingalls Wilder - Rose Wilder Lane Home and Museum
Mansfield, Missouri 65704

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie