Home > Plaatsen > Pepin, Wisconsin

 
 
 
 
 
 
 

Pepin, Wisconsin

Het verleden:
Laura Elizabeth Ingalls is geboren in een houten hut ongeveer 11 kilometer ten noorden van Pepin, Wisconsin op 7 februari 1867. Haar eerste boek "Het Kleine Huis in het Grote Bos" gaat over haar kinderjaren in de Grote Bossen van Wisconsin. Dit boek staat vol met verhalen die Charles aan Laura vertelde toen ze een klein meisje was, maar ook de manier van leven van de familie is goed beschreven.

Ze beschrijft een slachtende, rokende bereiding van het eten, het maken van kogels, zo ook jagen en het weven van hoeden van stro. Activiteiten die kinderen vandaag de dag niet meer kennen. Ze vertelt over Kerstmis, wanneer ze haar lappenpop Charlotte krijgt en over spelen met neefjes en nichtjes, maar ook over het maken van stroopsneeuw. Ze vertelt ook over de eerste keer dat ze naar de stad gaat en het rapen van stenen met Mary bij Lake Pepin.

Ook al schrijft Laura dat ze pas in Walnut Grove voor de eerste keer naar school gaat, blijkt het dat  in werkelijkheid  Mary en Laura voor een tijdje al naar de Barry Corner School vlakbij Pepin gingen, met Anna Barry als hun lerares.
De familie Ingalls verliet Pepin in 1868 en ging toen naar Missouri, vervolgens naar Kansas om eind 1870 terug te keren naar Pepin. De familie verliet Pepin voorgoed in 1874 en verhuisde toen naar Walnut Grove, Minnesota. De verhalen van Het Kleine Huis in het Grote Bos vertellen over het tweede verblijf van de familie in Pepin.

Het heden:
Op het voormalige land van de familie Ingalls staat nu een replica van hun hut. In de stad, in het Pepin Historische Museum, staan spullen van Laura en haar familie, zo ook andere spullen uit die tijd. Vele van Laura's familieleden en andere karakters die genoemd worden in het boek liggen begraven op een nabije begraafplaats. En een bezoek aan Pepin is niet compleet zonder een picknick aan Lake Pepin, terwijl je stenen opraapt net als Laura vele jaren geleden deed.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie