Home > Plaatsen > Walnut Grove, Minnesota

 
 
 
 
 
 
 

Walnut Grove, Minnesota

Het verleden:
Walnut Grove is de meest bekende stadsnaam van alle steden waar Laura over schreef in haar boeken. Echter woonde de familie Ingalls hier maar een paar jaar. De stad is voornamelijk bekend omdat de tv-serie zich voor het grootste deel hier afspeelt.

In 1874, toen Laura zeven jaar oud was, verliet de familie hun huis vlakbij Pepin voor de tweede keer en gingen ze net buiten Walnut Grove wonen. Laura schrijft hierover in "Het Kleine Huis aan de Rivier". De familie woonde in een uitgegraven huis aan de rand van de rivier totdat Charles een huis kon bouwen. Laura en Mary gingen hier opnieuw naar school en maakten vrienden (de kinderen van de familie Kennedy) en vijanden (Nellie Oleson).

Laura's broer, Charles Frederic Ingalls (Freddy) is geboren in Walnut Grove op 1 november 1875, echter staat dit niet in haar boeken omdat hij maar negen maanden heeft geleefd.

Charles had het gevoel dat Minnesota het land van "melk en honing" zou zijn, maar een sprinkhanenplaag verwoestte de graanoogst twee jaar achter elkaar. Charles kreeg toen een baan aangeboden als hotelmanager in Burr Oak, Iowa en de familie verhuisde hierheen in 1876. Een jaar later ging de familie terug naar Walnut Grove.

De tweede keer in Walnut Grove was Laura inmiddels 11 jaar oud. Oud genoeg om geld te verdienen voor haar familie, door op kindertjes te passen of  andere kleine baantjes te doen. In het begin woonde de familie Ingalls in bij hun vrienden, de familie Ensigns. Charles bouwde een huis in de stad en werkte als winkelhouder, slager en houthakker.

In de lente van 1879 werd Mary erg ziek. Haar ziekte werd gevolgd door een beroerte wat resulteerde in haar blindheid. Vlak hierna kwam Charles zijn zus, Docia, van de Grote Bossen en bood hem een baan aan bij de spoorwegen om richting het westen te gaan. Caroline wilde graag in Walnut Grove blijven wonen, maar Charles voelde dat het leven beter zou zijn in Dakota Territory. Hij aanvaardde Docia's aanbod, wat het verblijf van de familie Ingalls in Walnut Grove beeindigde.

Het heden:
Vandaag de dag is de boerderij van de familie Ingalls eigendom van de familie Gordon. Zij hebben het mogelijk gemaakt voor bezoekers om het uitgegraven huis en nog vele andere dingen genoemd in de boeken te bezichtigen. In de stad heeft een museum veel informatie verzameld over Laura en haar familie. Kort geleden heeft het museum het huis van de Nelsons gekocht, de buren van de familie Ingalls. Ze hebben het huis verplaatst naar de stad vlakbij het museum en dit huis wordt nu gerestaureerd.

Andere gebouwen dichtbij zijn een school en kerk uit 1880. Laura schrijft over Charles zijn donatie voor een klok voor de kerk. Deze klok hangt nu in de klokkentoren van de English Lutheran Church in Walnut Grove.

 

 
 
Het Kleine Huis op de Prairie